marți, 26 martie 2013

Canapeaua Perfecta


Cum sa alegi canapeaua perfecta pentru sufrageria ta

Canapeaua reprezinta in general centrul de atentie al unei incaperi. Forma canapelei, materialul tapiteriei, culoarea acesteia sunt aspecte importante atunci cand alegem canapeaua din sufragerie.

De asemenea trebuie luat in considerare si scopul canapelei. Unii dintre noi vom opta pentru o canapea extensibila, deci cu dublu rol in aceea incapere.

Exista numeroase forme si configuratii la canapelele din ziua de azi asa ca nu va fi deloc usor sa luam o decizie. Canapelele pot fi clasice, cu forme rotunjite si brate din lemn, elegante, din piele sau alte tapiterii lucioase si pretioase si moderne cu linii drepte si simple din piele sau imitatie de piele sau din material textil.

canapele brasov, modele canapele brasov, canapele din piele brasov
Model Canapea Appolini Kreativo Brasov


Canapele configurabile


Exista canapele care ofera posibilitate de configurare dupa bunul plac. Acest lucru se datoreaza faptului ca ele vin pe bucati care se pot aseza dupa preferinta fiecaruia sau in functie de spatiul pe care-l avem la dispozitie. Astfel, putem opta pentru doua canapele puse fata in fata sau pentru un coltar imens, ori, de ce nu, o canapea incadrata de doua fotolii confortabile. Posibilitatile sunt numeroase si gusturile impartite. Cel mai important este sa stim ca avem si aceasta optiune disponibila in momentul in care trebuie sa ne alegem canapeaua.

Material textil sau piele?


canapele brasov, modele canapele brasov, canapele din piele brasov
Canapea Boycka 
Odata ce am decis forma canapelei, trebuie sa ne gandim la materialul tapiteriei. Canapelele din piele sunt nemuritoare, elegante, impunatoare, opulente si pretioase. Pielea este un material cu o durata de viata foarte extinsa de 15-20 de ani. Materialul respira indiferent de temperatura, nu absoarbe umezeala si lichide. Exista substante care repara micile zagarieturi ale pielii si vopsele foarte usor de folosit acasa in cazul in care dorim o schimbare de culoare sau din diverse motive culoarea canapelei s-a deteriorat. Desi este un material rezistent, pielea trebuie totusi protejata de expunerea directa la soare, deoarece acesta, prin uscarea pielii poate produce crapaturi.

Canapelele din material textil ne ofera nenumarate posibilitati in ceea ce priveste culoarea si textura. Materiale moi, materiale mai rigide, plus, velur, catifea, texturi liniare sau impletite, exista mai multe optiuni. Materialele textile au durata de viata de pana la 4-5 ani, putin in comparatie cu cele din piele naturala.


Alege culoarea in functie de rolul canapelei


Urmatorul aspect important dupa materialul tapiteriei este culoarea. Cum am mai spus, acest obiect de mobilier reprezinta in cele mai multe cazuri punctul central al sufrageriei, elementul care intregeste ansamblul si-i ofera un sens. In functie de stilul pe care ne-am hotarat sa-l adoptam, canapeaua va fi pata de culoare a incaperii, contrastand cu restul culorilor, sau elementul de echilibru in culoare ton pe ton cu mobilierul sau draperiile. Daca alegem culoarea canapelei in tonuri asemanatoare peretilor, aceasta nu va mai fi elementul central al incaperii, atentia va fi indreptata catre un alt obiect intr-o culoare contrastanta sau intensa. Asadar, daca nu dorim sa punem in evidenta canapeaua, putem apela oricand la acest truc cromatic.

canapele brasov, modele canapele brasov, canapele din piele brasov
Canapea Kara Kreativo Brasov

Indiferent de culoare, material sau scop, canapeaua trebuie sa fie confortabila.  Petrecem foarte mult timp cu familia si prietenii in sufragerie pe canapea, iar aceasta trebuie sa reprezinte un coltisor reconfortant si relaxant in timpul zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu