miercuri, 13 martie 2013

Trucuri de Amenajare a Baii


Amenajarea baii

Fie ca este spatioasa sau mica, baia reprezinta un spatiu intim, necesar oricarei locuinte. Pentru ca aceasta sa beneficieze de toate utilitatile, putand fi de asemenea o camera in care sa te poti reculege, intr-o cada plina cu apa fierbinte sau revigora, cu un dus rapid, de pilda, trebuie amenajata astfel incat dimensiunile sale sa nu ii afecteze cu nimic functiile.

In momentul in care beneficiezi de o camera de baie spatioasa, nu ar trebui sa ai nicio dificultate in a o amenaja astfel incat designul ei sa fie cat mai estetic. Pentru a-i oferi un plus de eleganta poti alege sa le dai peretilor o nuanta mai inchisa, optand pentru obiecte sanitare si corpuri demobilier foarte deschise la culoare sau chiar albe, contrastul stilizand armonios incaperea. De asemenea, iti poti amenaja o cada de dimensiuni mai mari in care sa te poti relaxa de cate ori ai nevoie.

Ai mare grija insa la materialul mobilierului pe care il alegi. Intr-o camera de baie nu este indicat sa ai mobila din lemn intrucat este usor perisabila in conditii de umezeala. Cele mai bune piese de mobilier pentru care poti opta sunt niste rafturi sau dulapioare dintr-un pal foarte bun calitativ sau MDF infoliat, un material care este de doua ori mai rezistent decat palul si implica un cost ceva mai mare.

Daca insa, baia ta este de dimensiuni limitate, iata ce poti sa faci pentru ca aceasta sa nu-si piarda din utilitate, avand in acelasi timp un design inteligent si stilat. In primul rand, incaperea trebuie sa aiba o culoare ce da senzatia de spatiu, o culoare luminoasa si linistita. Obiectele sanitare trebuie sa fie de asemenea, de culoare deschia, astfel creandu-se impresia de spatiu.

In al doilea rand, poti opta pentru amenajarea unei cabine de dus in loc de cada. Prin acest aranjament compact vei obtine un plus de loc si vei da impresia unei camere mai aerisite. De asemenea, singurele corpuri de mobilier care trebuie sa existe intr-o astfel de incapere sunt mici rafturi suspendate in care sa iti poti pastra obiectele de toaleta. Alte obiecte de mobilier ca de exemplu un dulap sunt total neindicate unei bai de dimensiuni limitate, intrucat rapesc mare parte din spatiu, dand incaperii un aer aglomerat.

Iluzia de spatiu mai poate fi creata prin amplasarea unor oglinzi care, reflectand lumina, sa faca incaperea sa para mai mare. Vopsirea unui perete intr-o nuanta mai inchisa decat cea a restului incaperii reprezinta, de asemenea, o solutie inteligenta, aceasta tehnica facand peretele mai intunecat sa para mai indepartat.

In concluzie, indiferent de dimensiuni, baia trebuie sa beneficieze de toate utilitatile proprii astfel incat sa poata fi folosita intr-un mod optim. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, trebuie sa alegi un design care sa se preteze atat dorintelor tale cat si posibilitatilor incaperii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu