luni, 4 martie 2013

Ponturi pentru amenajarea bucatariei


Amenajarea bucatariei

Fie ca este foarte spatioasa, fie ca are dimensiuni limitate, o bucatarie trebuie sa fie echipata complet si cat mai eficient pentru ca tu sa beneficiezi de toate functiile ei. Iata cateva idei pentru a-ti utila bucataria intr-un mod inteligent, astfel incat atat utilitatea cat si estetica sa poata fi puse in valoare cat mai bine.

Pentru inceput, trebuie sa iei in calcul obiectele strict necesare pe care vrei sa le depozitezi in bucatarie, spre exemplu vesela, tacamuri, instrumente pentru gatit si sa te hotarasti ce si cate corpuri de mobilier sunt necesare pentru a face acest lucru.

Odata stabilit acest aspect, pentru ca estetica incaperii sa nu aiba de suferit, culoarea mobilei trebuie aleasa in functie de culorile camerei, respectiv ale gresiei si faiantei. Astfel, daca acestea sunt deschise, mobilierul trebuie automat sa fie de o nuanta mai inchisa pentru a oferi un aspect echilibrat incaperii.

In continuare, trebuie sa analizezi ce electrocasnice sunt absolut necesare precum si daca ai posibilitatea de a le pastra pe toate in incapere. Pentru a evita sa cauti prin dulapuri si cutii aparatul electrocasnic de care ai nevoie, poti incerca alternativa incastrarii acestora in mobila. Acest aranjament nu numai ca iti va facilita considerabil munca in bucatarie, dar, de asemenea, va oferi un aspect deosebit camerei, dandu-i o tenta moderna.



Odata rezolvate aceste aspecte, mai ai nevoie de cateva accesorii pentru ca bucataria ta sa fie complet utilata. Unul dintre cele mai importante este picuratorul. Fie ca este amplasat langa chiuveta, fie ca se afla intr-un dulap, tinand astfel loc si de raft de depozitare, scurgatorul este foarte util in cadrul unei bucatarii, permitand uscarea vaselor fara ca apa de pe acestea sa cauzeze depuneri.

De asemenea, un alt accesoriu important il reprezinta cosul de gunoi. Pentru a economisi spatiu, cea mai inteligenta alegere este amplasarea acestuia pe usa. In acest mod iti va fi mereu la indemana fara a te incomoda si fara a strica estetica incaperii.

Prin urmare, urmand doar cativa pasi simpli, poti avea parte de o bucatarie minunata care, indiferent de spatiul pe care il pune la dispozitie, este proiectata astfel incat utilitatea sa sa fie exploatata la maxim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu