miercuri, 1 mai 2013

Cum sa iti amenajezi dormitorul


Amenajarea dormitorului


Dormitorul este cu siguranta cea mai relaxanta camera a unei locuinte. Pentru a fi intr-adevar un loc in care sa poti avea un somn odihnitor si in care sa te poti reculege de fiecare data cand ai nevoie sa-ti renincarci bateriile, trebuie sa fie amenajat astfel incat sa denote o atmosfera calma si linistita.

Pentru inceput, culoarea camerei trebuie sa fie una deschisa, luminoasa. Departe de a conferi o cantitate mult prea mare de energie, alegerea unor nuante discrete pentru pereti va imbraca incaperea intr-o aura relaxanta in care somnul tau va fi minunat. De asemenea, mobilierul trebuie sa se asorteze cu restul camerei, un posibil contrast denotand un dinamism nepotrivit functiei dormitorului.

In privinta aranjarii mobilei, pentru o astfel de incapere cel mai bine este sa amplasati patul in mijlocul camerei, lipit cu partea capului de perete, celelalte corpuri de mobilier fiind plasate in jurul sau, conferindu-i astfel camerei un aspect echilibrat.
mobila tineret brasov, mobila dormitor brasov, magazin de mobila brasov, mobila la comanda brasov, mobilier, amenajari interioare brasov
Mobila Dormitor, Mobila la comanda- Magazin de mobila Kreativo Brasov


Chiar daca principala sursa de lumina este recomandat sa fie lustra sau alt corp de iluminat suspendat de tavan pentru ca fiecare coltisor al incaperii sa fie la fel de bine luminat, primul obiect de mobilier asezat langa pat este de preferat sa fie noptiera pe care sa fie amplasata o lampa. Facand acest aranjament, vei beneficia atat de un spatiu in care poti depozita obiectele de care aveti nevoie cat si o sursa suplimentara de lumina, care nu numai ca este aproape de pat dar, in acelasi timp, te priveaza de drumul pana la intrerupator.

Pentru ca estetica incaperii sa nu aiba de suferit, sifonierul trebuie pozitionat la perete, pe una din laturile patului, niciodata la capatul acestuia. Facand aceasta alegere vei evita sa aglomerezi inutil spatiul si te vei putea folosi mai eficient de functiile dulapului.

mobila dormitor brasov, mobila la comanda brasov, mobila brasov, mobila tineret brasov, magazin de mobila brasov, kreativo brasov
Magazin de mobila la comanda Kreativo Brasov
Daca optezi pentru achizitionarea unui televizor pentru dormitor, pozitia sa optima este in fata patului, astfel ajutandu-te sa beneficiezi de toate abilitatile sale. Daca, din contra, consideri ca un televizor sau un calculator ar avea efecte negative asupra ambientului dormitorului, poti amplasa in locul acestuia cateva mici obiecte decorative, in ton cu camera. Aceste mici aranjamente vor completa atmosfera camerei, transformand-o intr-un mediu relaxant, perfect.

Ferestrele dormitorului trebuie sa beneficieze indiscutabil de draperii. Fie ca au format clasic sau modern, acestea ajuta la filtrarea si chiar estomparea luminii soarelui, in functie de preferinte, insuflandu-i incaperii atmosfera perfecta pentru un somn scurt si binefacator de dupa amiaza sau dimineti lungi de weekend.

Asadar, dormitorul, in cadrul unei locuinte, trebuie sa reprezinte o mica oaza de relaxare in care sa iti poti reincarca bateriile. Pentru a avea atmosfera potrivita trebuie decorat astfel incat sa se creeze un ambient perfect pentru odihna si reculegere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu